Prázdny
0,00 €
 
-15 %
Moderná kuchárka

Moderná kuchárka

Autor:
|
Vydavateľstvo:
Dátum vydania: 05.05.2009
V deviatich častiach tejto knihy nájdete lákavé receptúry pokrmov skoro zo všetkých kontinentov. Ťažisko tvorí Európa, a jej krajiny, ktoré sú nám najbližšie a najvyhovujúcejšie, a to tak z hľadiska surovín, ako aj ich prípravy. V prvej časti sme upriamili pozornosť užívateľov na pôvod a správne využitie surovín, ktoré ...
Bežná cena knihy: 19,99 €
Naša cena knihy: 16,99 €
Ušetríte: 15 %
Zasielame: Vypredané
Detaily o knihe
Počet strán: 598
Väzba: Viazaná
Rozmer: 220x300 mm
Hmotnosť: 1658 g
Jazyk: Slovensky
EAN: 9788089350131
Rok vydania: 2009
Zákazníci, ktorí si kúpili túto knihu, si kúpili aj...
Osud tažných ptáků
Maarten´t Hart
13,49 €
Do tmy - audioknihovna
Bolavá Anna
14,24 €
Nelítostný souboj
Michael Mann
14,99 €
Dobrý Stalin
Jerofejev Viktor
11,58 €
Předběžné varování
Neil Gaiman
13,11 €
Donžon - Košile noci
Joann Sfar
14,01 €
O knihe
V deviatich častiach tejto knihy nájdete lákavé receptúry pokrmov skoro zo všetkých kontinentov. Ťažisko tvorí Európa, a jej krajiny, ktoré sú nám najbližšie a najvyhovujúcejšie, a to tak z hľadiska surovín, ako aj ich prípravy. V prvej časti sme upriamili pozornosť užívateľov na pôvod a správne využitie surovín, ktoré máme k dispozícii na prípravu každodennej potravy. Uviedli sme aj tabuľku, v ktorých ročných obdobiach sa na trh dostanú jednotlivé druhy zeleniny, šalátov a ovocia, a to napriek tomu, že trh je po celý rok zásobovaný pestrým sortimentom surovín. Netýka sa to zeleniny a ovocia, ale aj mäsa a mäsových výrobkov, napr. mäso zo zveriny a ryby môžeme konzumovať po celý rok. Z jatočných výrobkov sú to hlavne obľúbené zabíjačkové výrobky, ktorých príprava a konzumácia podľa starých zvyklostí bola viazaná výlučne na zimné mesiace. Ďalšie časti knihy sú rozdelené podľa gastronomického poradia, t. j. na predkrmy, polievky, vaječné, mäsité pokrmy, a to jatočné mäsá, hydina, zverina, ryby, zelenina. Nevynechali sme ani studenú kuchyňu, múčniky, dezerty a ďalšie pochúťky. Pri spracovaní receptúr sme mysleli aj na tých, ktorí dbajú o svoju líniu, tým, že pri každej receptúre sú uvedené ich energetické hodnoty v kilokalóriách a kilojouloch.v