Objednávky vytvorené od 18.12.2024 do 1.1.2025 budeme expedovať od 7.1.2025
 
Prázdny
0,00 €
 
-15 %
Hlad a hojnosť

Hlad a hojnosť

Autor:
autor neuvedený
|
Vydavateľstvo:
neuvedené
Jeden z najuznávanejších talianskych historikov, Massimo Montanari, profesor medievalistiky na Bolonskej univerzite, načtráva európske dejiny z perspektívy jedla, výživy, hojnosti a hladu, a kánonov stravovania. Slovenským čitateľom prináša tento pohľad na európsku históriu a identitu v čase, keď na Slovensko práve prišiel ...
Bežná cena knihy: 9,92 €
Naša cena knihy: 8,43 €
Ušetríte: 15 %
Zasielame: Vypredané
Detaily o knihe
Rozmer: 145x200x10 mm
EAN: 9788071495628
Žáner: Dejiny
Typ: Knihy viazané
Zákazníci, ktorí si kúpili túto knihu, si kúpili aj...
Pre najmenších
Eva Nocárová
3,00 €
Vykazování nefinančních informací ve světle corporate governance
autor neuvedený
9,35 €
Urologie prvního kontaktu
Marcel Nesvadba
23,85 €
Školní krásky a dávný lásky
Cathy Hopkins
6,63 €
Na kometě
Verne Jules
19,20 €
Zvířátka v džungli
Kolektív
5,99 €
O knihe
Jeden z najuznávanejších talianskych historikov, Massimo Montanari, profesor medievalistiky na Bolonskej univerzite, načtráva európske dejiny z perspektívy jedla, výživy, hojnosti a hladu, a kánonov stravovania. Slovenským čitateľom prináša tento pohľad na európsku históriu a identitu v čase, keď na Slovensko práve prišiel hlad po kultúre a estetike jedenia. Táto kniha má veľmi ambiciózny cieľ. Prostredníctvom skúmania stravy, zabezpečovania potravinových produktov a spôsobov výživy chce obsiahnuť veľmi veľa: možno celé dejiny našej civilizácie, ktoré mnohé tváre (ekonomická, sociálna, politická, kultúrna) boli vždy priamo a úzko späté s problémami výživy. Každodenné prežitie je zaíkladnou a nevyhnutnou potrebou človeka, a tak to ani nemôže byť inak. Jedenie však zároveň môže byť aj pôžitkom, preto sa medzi týmto dvoma pólmi odvíja zložitá a komplikovaná história, úzko podmieňovaná vzťahom k moci a sociálnymi rozdielmi, akási história hladu a hojnosti, v ktorej rozhodujúcu úlohu hrá aj kultúrne zázemie.