Objednávky vytvorené od 18.12.2024 do 1.1.2025 budeme expedovať od 7.1.2025
 
Prázdny
0,00 €
 
-22 %
Socializmus na tanieri

Socializmus na tanieri

Autor:
|
Vydavateľstvo:
Dátum vydania: 15.12.2015
Človek potrebuje jesť každodenne a v každej dobe. Konzumované potraviny a spôsoby stravovania ľudí sú preto dobrým indikátorom procesov a zmien v sociálnych spoločenstvách. Kniha etnologičky Rastislavy Stoličnej-Mikolajovej prezentuje najvýraznejšie zmeny, ktoré nastali v oblasti výživy a stravovacích modeloch ľudí ...
Bežná cena knihy: 6,00 €
Naša cena knihy: 4,68 €
Ušetríte: 22 %
Zasielame: Vypredané
Detaily o knihe
Počet strán: 160
Väzba: Viazaná
Rozmer: 146x210 mm
Hmotnosť: 320 g
Jazyk: Slovensky
EAN: 9788022414678
Rok vydania: 2015
Zákazníci, ktorí si kúpili túto knihu, si kúpili aj...
Blaho Uhlár a DISK
autor neuvedený
11,00 €
Lies, Damned Lies, and History
Taylor Jodi
14,79 €
Zápaly pľúc u detí
Alica Kapellerová
6,67 €
Srdce Evropy
Pavla
24,64 €
Vitamíny - Kompas
Ungerová-Göbelová Ulla
3,71 €
Bezdrátová a mobilní komunikace II.
Stanislav Hanus a kol.
6,33 €
O knihe
Človek potrebuje jesť každodenne a v každej dobe. Konzumované potraviny a spôsoby stravovania ľudí sú preto dobrým indikátorom procesov a zmien v sociálnych spoločenstvách. Kniha etnologičky Rastislavy Stoličnej-Mikolajovej prezentuje najvýraznejšie zmeny, ktoré nastali v oblasti výživy a stravovacích modeloch ľudí počas epochy budovania socializmu na Slovensku. Objasňuje kontexty ingerencií štátnej komunistickej ideológie, ktoré spôsobili zásadnú ruptúru v produkčno-zásobovateľských princípoch v stravovaní obyvateľstva. Z novej politickej a hospodárskej situácie vyplynula aj nová koncepcia výživy socialistického človeka, ktorá sa inšpirovala najmä sovietskym modelom a bola aplikovaná v stravovaní ľudí v masovom meradle počas celého obdobia socializmu. Hospodárske, spoločenské a politické udalosti zasahujúce slovenské spoločenstvo sa menili u ľudí na veľmi konkrétne, osobné reflexie týchto zmien. Prejavilo sa to v postupných zmenách foriem stravovania v rodinách aj mimo nich i v skladbe produkovaných a konzumovaných potravín, čo viedlo k významnej premene výživových modelov obyvateľov Slovenska.