Objednávky vytvorené od 18.12.2024 do 1.1.2025 budeme expedovať od 7.1.2025
 
Prázdny
0,00 €
 
-21 %
Poklady slovenskej kuchyne: Šariš, Abov, Zemplín

Poklady slovenskej kuchyne: Šariš, Abov, Zemplín

Autor:
|
Vydavateľstvo:
Dátum vydania: 01.02.2014
Tradičná slovenská kuchyňa, to nie sú len bryndzové halušky, haruľa, klobásy či lokše. Séria kuchárskych kníh Poklady slovenskej kuchyne zachytáva prekvapivo pestré kulinárske dedičstvo našich predkov. Každá časť edície predstavuje vybraté regióny a kompletná séria napokon obsiahne celé Slovensko. Nájdete tu recepty ...
Bežná cena knihy: 10,90 €
Naša cena knihy: 8,61 €
Ušetríte: 21 %
Zasielame: Vypredané
Detaily o knihe
Počet strán: 192
Rozmer: 116x227x19 mm
Hmotnosť: 366 g
Jazyk: Slovensky
EAN: 9788055137698
Rok vydania: 2014
Žáner: Varenie, nápoje, diéty
Typ: Knihy viazané
Zákazníci, ktorí si kúpili túto knihu, si kúpili aj...
Buddenbrooks
Mann Thomas
19,74 €
Natural Causes
Oswald James
16,44 €
Partnerský manuál
Kalina Aleš
16,45 €
NAS CHLAPCEK
autor neuvedený
0,00 €
Amen, zabil babu kamen
Peter Glocko ml.
7,24 €
O knihe
Tradičná slovenská kuchyňa, to nie sú len bryndzové halušky, haruľa, klobásy či lokše. Séria kuchárskych kníh Poklady slovenskej kuchyne zachytáva prekvapivo pestré kulinárske dedičstvo našich predkov. Každá časť edície predstavuje vybraté regióny a kompletná séria napokon obsiahne celé Slovensko. Nájdete tu recepty všeobecne známe a obľúbené, ale aj dávno zabudnuté, či skvosty, ktoré autorka objavila v zapadnutých kútoch Slovenska alebo starých rodinných archívoch. Vyberiete si z jedál každodenných aj sviatočných, mäsitých aj bezmäsitých, slaných aj sladkých, ktoré nie sú len nostalgickým pohľadom na život našich predkov, ale plnohodnotnou súčasťou moderného jedálneho lístka. Pustite sa do varenia – slovenská kuchyňa má čo ponúknuť aj najväčším labužníkom! Ochutnajte: Godola 500 g čerstvých egrešov voda soľ cukor 2 lyžice bravčovej masti 3 lyžice hladkej múky mletá sladká paprika 100 ml sladkej smotany Egreše umyjeme a uvaríme v osolenej vode, do ktorej pridáme aj cukor. Množstvo pridávaného cukru je individuálne, niekto má rád omáčku sladšiu, iný nie. Uvarené egreše prepasírujeme cez sitko. Z masti a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku. Pridáme do nej mletú sladkú papriku, rozmiešame a zalejeme trochou vody. Zápražku potom vlejeme do egrešovej zmesi spolu so smotanou a dobre premiešame. Pri miernej teplote krátko povaríme. Tip Godola môže slúžiť ako omáčka k mäsu, hodí sa k divine, ale jedla sa aj samotná s chlebom. Poznámka Godola je sezónna omáčka, ktorá sa zvykla pripravovať v čase dozrievania egrešov.