Prázdny
0,00 €
 
-14 %
Mikrobiota čreva zvierat a spôsoby jej prospešnej modulácie

Mikrobiota čreva zvierat a spôsoby jej prospešnej modulácie

Autor:
|
Vydavateľstvo:
Dátum vydania: 16.11.2020
Zámerom publikácie je predstaviť mikrobiotu čreva, teda spoločenstvo mikroorganizmov osídľujúcich predovšetkým zadné úseky tráviaceho traktu, ako zložku nevyhnutnú pre zabezpečenie optimálneho fungovania metabolických, fyziologických, nutričných a imunologických procesov organizmu. Mikrobiota čreva pomáha nielen ...
Bežná cena knihy: 14,51 €
Naša cena knihy: 12,48 €
Ušetríte: 14 %
Dostupnosť: Posledný kus na externom sklade
Detaily o knihe
Počet strán: 88
Väzba: Brožovaná
Rozmer: 240x170 mm
Hmotnosť: 170 g
Jazyk: Slovensky
EAN: 9788022418232
Rok vydania: 2020
Zákazníci, ktorí si kúpili túto knihu, si kúpili aj...
Komplexné manažérstvo kvality
Iveta Paulová
10,50 €
Zlaté rozprávky
autor neuvedený
7,27 €
Adobe Photoshop verze 7
Břetislav Hněvsa
7,65 €
Sackgasse Freiheit
autor neuvedený
11,70 €
Thus Spoke Zarathustra
Nietzsche Friedrich
16,87 €
Matlab v měření
Miloš Sedláček
21,15 €
Sea-Wolf
London Jack
4,65 €
O knihe
Zámerom publikácie je predstaviť mikrobiotu čreva, teda spoločenstvo mikroorganizmov osídľujúcich predovšetkým zadné úseky tráviaceho traktu, ako zložku nevyhnutnú pre zabezpečenie optimálneho fungovania metabolických, fyziologických, nutričných a imunologických procesov organizmu. Mikrobiota čreva pomáha nielen pri trávení prijatých živín, ale je zapojená tiež do vývinu a regulácie imunitného systému, histologických štruktúr čreva, produkcie vitamínov či metabolizmu žlčových kyselín. Publikácia rozoberá taxonomické zloženie a funkcie mikrobioty tráviaceho traktu prežúvavcov, koní, svine domácej, hydiny a psov a zároveň približuje, ktoré faktory môžu narušiť jej citlivú rovnováhu. Keďže dysbióza je spojená s rôznymi ochoreniami, publikácia tiež pojednáva o súčasných možnostiach upevňovania zdravia zvierat cestou modulácie jej zloženia, ako je aplikácia probiotík, prebiotík, postbiotík, či transplantácia fekálnej mikrobioty.