Prázdny
0,00 €
 
-19 %
Výživové hodnotenie potravín

Výživové hodnotenie potravín

Dátum vydania: 2011
Vysokoškolská učebnica Výživové hodnotenie potravín predstavuje základné princípy zisťovania energetickej a výživnej hodnoty potravín, stráviteľnosti a využiteľnosti živín. Uvedené je rozdelenie potravín a potravinových surovín do jednotlivých skupín na základe rôznych hľadísk, ako aj popis základných živín ...
Bežná cena knihy: 8,70 €
Naša cena knihy: 7,05 €
Ušetríte: 19 %
Dostupnosť: Posledných pár kusov na externom sklade
Detaily o knihe
Počet strán: 135
Rozmer: mm
Jazyk: SK Slovenský Jazyk
EAN: 9788080772680
Rok vydania: 2011
Žáner: Učebnice, monografie, slovníky
Zákazníci, ktorí si kúpili túto knihu, si kúpili aj...
Spain - DK Eyewitness Travel Guide
autor neuvedený
23,36 €
Katechizmus zasväteného života
Gilberto Frigo
4,00 €
Kvelertak:  Endling
Bertelsmann Music Gr
38,99 €
Tetování krví Lampáři
D. M. Cornish
0,00 €
Národní pohádky
Božena Němcová
0,00 €
O knihe
Vysokoškolská učebnica Výživové hodnotenie potravín predstavuje základné princípy zisťovania energetickej a výživnej hodnoty potravín, stráviteľnosti a využiteľnosti živín. Uvedené je rozdelenie potravín a potravinových surovín do jednotlivých skupín na základe rôznych hľadísk, ako aj popis základných živín potravín a ich význam pre organizmus človeka. Jedna časť tejto vysokoškolskej učebnice sa venuje energetickej a výživnej hodnote potravín, metabolizmu energetických látok a ich hodnoteniu. Významnou je aj kapitola venovaná metódam hodnotenia výživy človeka. Uvedené sú hlavné zásady prípravy jedál, straty výživových zložiek pri príprave jedál, legislatíva. Vysvetlené sú odporúčané výživové dávky vychádzajúce z databázy SR pre rôzne kategórie obyvateľstva v závislosti od veku, pohlavia, fyziológie, zdravotného stavu a pracovného zaťaženia. Popísaný je princíp odberu vzoriek potravín a hotových jedál na laboratórne vyšetrenie. Uvedené sú niektoré základné laboratórne metódy používané pri analýzach potravín potrebných na zisťovanie energetickej a výživnej hodnoty potravín.