Prázdny
0,00 €
 
Menej známe druhy zeleniny

Menej známe druhy zeleniny

Autor:
kolektív autorov
|
Vydavateľstvo:
Dátum vydania: 2022
Zelenina je veľmi dôležitou a nepostrádateľnou zložkou ľudskej výživy vďaka obsahu rôznych, zdraviu prospešných látok. Medzi tradične pestovanú zeleninu na Slovensku môžeme zaradiť kapustu hlávkovú, mrkvu siatu, cibuľu kuchynskú, papriku ročnú, rajčiak jedlý, šalát hlávkový ako aj iné významné druhy. Vo svete ...
Naša cena knihy: 11,22 €
Zasielame: Skladom
Detaily o knihe
Počet strán: 97
Väzba: Brožovaná
Rozmer: 170x240 mm
Jazyk: SK Slovenský Jazyk
EAN: 9788055225562
Rok vydania: 2022
Žáner: Učebnice, monografie, slovníky
Zákazníci, ktorí si kúpili túto knihu, si kúpili aj...
The Crayons´ Christmas
Daywalt Drew
21,94 €
Reklama - Jak dělat reklamu
Vysekalová J.
10,29 €
O umění válečném
Mistr Sun
3,11 €
Hasiči jedou + model autíčka
autor neuvedený
32,94 €
Mezinárodní obchod
Svatopluk Galočík; Marek Reinoha
0,00 €
Moje první kabelka
autor neuvedený
5,44 €
O knihe
Zelenina je veľmi dôležitou a nepostrádateľnou zložkou ľudskej výživy vďaka obsahu rôznych, zdraviu prospešných látok. Medzi tradične pestovanú zeleninu na Slovensku môžeme zaradiť kapustu hlávkovú, mrkvu siatu, cibuľu kuchynskú, papriku ročnú, rajčiak jedlý, šalát hlávkový ako aj iné významné druhy. Vo svete sú však v závislosti od lokality bežne pestované aj niektoré druhy zeleniny, ktoré v podmienkach Strednej Európy môžeme označiť za málo známe a pestované. Viaceré z nich pochádzajú z tropických alebo subtropických oblastí a vyznačujú sa teda vyššími teplotnými nárokmi, ale zároveň aj odolnosťou voči suchším podmienkam prostredia. Klimatické zmeny, spoznávanie nových kultúr a jedál počas cestovania nám dáva podnety na hľadanie a hodnotenie možností pestovania nových plodín na Slovensku, ktoré by mohli obohatiť našu stravu o cenné nutričné látky. V rámci tejto odbornej publikácie sme sa preto rozhodli na základe dostupnej literatúry ako aj osobných skúseností s ich pestovaním spracovať osemnásť menej známych druhov zeleniny. Pri jednotlivých druhoch sú informácie rozdelené do podkapitol o ich histórii a pôvode, botanicko-morfologickej charakteristike, prínose pre ľudskú výživu, nárokoch na pestovanie, technológii pestovania a využití v gastronómii. Táto publikácia prinesie zaujímavé informácie a tipy využiteľné pri pestovaní a využívaní vybraných zatiaľ menej rozšírených zelenín.