Prázdny
0,00 €
 
-23 %
Technológia a kvalita mrazenia a spracovania ovocia a zeleniny

Technológia a kvalita mrazenia a spracovania ovocia a zeleniny

Dátum vydania: 2011
Ovocie a zelenina sú dôležitou zložkou výživy predovšetkým svojimi dietetickými, výživovými a senzorickými vlastnosťami. Ich nezastupiteľná úloha vo výžive človeka je daná ich biologickou hodnotou, ktorá je charakterizovaná nízkou energetickou hodnotou, ale relatívne vysokým obsahom minerálnych látok, vitamínov ...
Bežná cena knihy: 9,40 €
Naša cena knihy: 7,24 €
Ušetríte: 23 %
Dostupnosť: Posledných pár kusov na externom sklade
Detaily o knihe
Počet strán: 145
Rozmer: mm
Jazyk: SK Slovenský Jazyk
EAN: 9788080772420
Rok vydania: 2011
Žáner: Učebnice, monografie, slovníky
Zákazníci, ktorí si kúpili túto knihu, si kúpili aj...
Zábavné aktivity - séria na učenie
autor neuvedený
2,20 €
Ask and It Is Given
Hicks Esther a Jerry
18,75 €
Výtvarné činnosti pro malé děti
Maryann F. Kohlová
9,85 €
Trénink sportovního lezce II.
Rudo Tefelner
19,63 €
Touchstone Level 4 Full Contact
McCarthy Michael
51,70 €
O knihe
Ovocie a zelenina sú dôležitou zložkou výživy predovšetkým svojimi dietetickými, výživovými a senzorickými vlastnosťami. Ich nezastupiteľná úloha vo výžive človeka je daná ich biologickou hodnotou, ktorá je charakterizovaná nízkou energetickou hodnotou, ale relatívne vysokým obsahom minerálnych látok, vitamínov a iných látok, priaznivo ovplyvňujúcich fyziologické procesy v organizme človeka. Zelenina so zemiakmi a ovocím sa značnou mierou podieľa na prívode draslíka, horčíka a celého radu ďalších významných prvkov, ale i organických látok nevyhnutných pre zdravie. Pokiaľ našej strave chýba 30-40 % zeleniny, či ovocia, potom chýba i rovnaké percento pre život nevyhnutných látok, ktoré organizmus z iných zdrojov nedostane a ich funkčné uplatnenie potom organizmu chýba. Súčasná spotreba zeleniny a ovocia na Slovensku je nevyhovujúca nielen v celkovej ročnej spotrebe na obyvateľa, ale je aj sezónne výrazne nerovnomerná. Ovocie a zelenina majú medzi potravinami rastlinného pôvodu zvláštne postavenie v tom, že sa v prevažnej miere konzumujú v čerstvom stave. Pri priemyselnom spracovaní ide predovšetkým o konzerváciu, zachovanie pôvodných vlastností čerstvej suroviny. Vysokoškolská učebnica sa zaoberá technológiou a kvalitou mrazených a konzervovaných neudržných produktov rastlinnej výroby, vybraných druhov ovocia a zeleniny. Zahŕňa základné princípy konzervovania ovocia a zeleniny, fyzikálne konzervačné metódy - chladenie a mrazenie, pasterizáciu a sterilizáciu, zahusťovanie cukrom, sušenie, chemické konzervačné metódy, biologické konzervačné metódy a nové možnosti konzervovania nekonvenčnými procesmi.