Prázdny
0,00 €
 
-20 %
Technológia výroby, bezpečnosť a kvalita mlieka a mliečnych výrobkov pre magistrov

Technológia výroby, bezpečnosť a kvalita mlieka a mliečnych výrobkov pre magistrov

Dátum vydania: 2014
Vysokoškolská učebnica kolektívu autorov Technológia výroby, bezpečnosť a kvalita mlieka a mliečnych výrobkov pre magistrov približuje študentom základné poznatky o bezpečnosti a kvalite mlieka a mliečnych výrobkov v nadväznosti na ich technológiu výroby a hygienické aspekty. V prvej časti vysokoškolskej učebnici je ...
Bežná cena knihy: 20,00 €
Naša cena knihy: 16,00 €
Ušetríte: 20 %
Dostupnosť: Posledný kus na externom sklade
Detaily o knihe
Počet strán: 307
Rozmer: mm
Jazyk: SK Slovenský Jazyk
EAN: 9788080774479
Rok vydania: 2014
Žáner: Učebnice, monografie, slovníky
Zákazníci, ktorí si kúpili túto knihu, si kúpili aj...
Trosečníci z Vlaštovky
Ransome Arthur
0,00 €
Ochrana přímých zahraničních investic v energetice
Alexander J. Bělohlávek
34,31 €
Cukor, soľ, tuk
Michael Moss
11,20 €
Strannaya Liza
Berseneva Anna
7,00 €
Zahradníkův rok - Setí, pěstování, sklizeň
Wolf-Dieter Storl
27,39 €
Raduga po-novomu 1 - učebnice
autor neuvedený
15,89 €
Guláš z Turula
Krzysztof Varga
7,00 €
O knihe
Vysokoškolská učebnica kolektívu autorov Technológia výroby, bezpečnosť a kvalita mlieka a mliečnych výrobkov pre magistrov približuje študentom základné poznatky o bezpečnosti a kvalite mlieka a mliečnych výrobkov v nadväznosti na ich technológiu výroby a hygienické aspekty. V prvej časti vysokoškolskej učebnici je podrobne rozpracovaná problematika anatomickej stavby mliečnej žľazy a syntézy a sekrécie základných zložiek mlieka, jeho biologická a výživová hodnota vrátane fyzikálno-chemických a technologických vlastností, od ktorých sa odvíja bezpečnosť a kvalita surového mlieka ako vstupnej suroviny a finálnych výrobkov. Študenti získajú prehľad o mikrobiológii mlieka a alimentárnych ochoreniach z mlieka a mliečnych výrobkov, ako aj o význame a funkcii užitočnej mikroflóry. Spracovaná je aj kapitola aditívnych látok používaných v mliekarstve v technológii výroby mliečnych výrobkov a cudzorodých látok. Významná je aj kapitola, ktorá pojednáva o problematike získavania a prvotného ošetrenia mlieka a mledziva v poľnohospodárskej prvovýrobe, mastitídach a legislatíve. Druhá časť predmetnej vysokoškolskej učebnice pojednáva o preberaní mlieka a mledziva, jeho zvoze, príjme v mlieko spracujúcom závode, základnom ošetrení mlieka na pasterizačnej stanici. Významnou súčasťou vysokoškolskej učebnice sú aj kapitoly venované jednotlivým druhom mliečnych výrobkov.